Χαθηκαμε!!! Σε οσους ειναι ακομη εδω, οχι και πολλοι μαλλον, καλως σας βρηκα! Για λιγο ομως, γιατι λεω να δωσω μια παραταση μιας εβδομαδας ακομη στις διακοπες μου.

Και οχι, δεν ειμαι σουρωμενος, Πλαταμωνας Χαλκιδικης, καλα διαβασατε!  Ξεκινησα που λετε την προηγουμενη Δευτερα να παω και γω με την γυναικα και τα Ασημωνακια μου μετα απο δυο χρονια, καπου να περασουμε 3-4 μερουλες ομορφα και ησυχα. Και αυτο το καπου για φετος διαλεξα να ειναι ο Πλαταμωνας. Χαλκιδικη πηγαμε πολλες φορες, στην Θασο το ιδιο και με το μικρο Ασημωνακι να ειναι ακομη ενος χρονων δεν μας επαιρνε για νησι ή καπου πιο μακρια. Ετσι ο Πλαταμωνας εμοιαζε ιδανικη λυση. Φτανοντας εκει διαπιστωσα πως το διαμερισμα που ητανε 150 μετρα απο την θαλασσα, τελικα ητανε πανω απο 600! Δε γαμιεται λεω, δεν πειραζει. Η μεγαλη αυλη ηταν 8 τετραγωνικα γκαζον και το δωματιο που ειδα στις φωτογραφιες ηταν κλεισμενο απο αλλον. Δωσε τοπο στην οργη λεω, κοιτα να περασεις καλα, δεν ειναι ωρα να μαλωνεις….

Μια βολτα στην θαλασσα θα μας ηρεμησει σκεφτηκα, και αφου κατεβασαμε τις βαλιτσες μας (και με 5 ατομα δεν ειναι και λιγες) κατεβηκαμε στην παραλια. Αμ δε! Ουτε μπανιο καναμε! Το νερο της θαλασσας θυμιζε βουρκο. Παμε να πιουμε ενα ουζο ρε γυναικα λεω, θα στρωσει η δουλεια, που θα παει.  Τα 70 ευρω για ενα ορντεφ δυο σαλατες μια πατατα και ενα πενηνταρακι ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι.  Σταματησα σε ενα ιντερνετ καφε και μετα απο δεκα τηλεφωνα  πολυ ιδρωτα και μια χαμενη προκαταβολη,ειχαμε ξεκινησει για Χαλκιδικη.  Και ετσι αφου διανυσαμε περιπου 500 χιλιομετρα με σαραντα βαθμους ζεστη την ιδια μερα, περιπου  στις 6 το απογευμα βουτουσαμε στην πισινα  του ξενοδοχειου στην Χανιωτη!

Και ετσι περασαμε 5 πολυ ομορφες μερες (τεσσερις μαλλον γιατι την μια την φαγαμε στον δρομο). Πολλοι φιλοι μου ειπανε, πως δεν θα το κανανε αυτο, να σηκωθουν και να φυγουν δηλαδη, αλλα οταν μετα απο δυο χρονια πας επιτελους διακοπες θες να περασεις καλα! Και εκ του αποτελεσματος λεω πως αξιζε τον κοπο. Αξιζε τον κοπο για την καταγαλανη θαλασσα, για τους πλακοστρωτους πεζοδρομους οπου εκανες ανετα την βολτα σου και  για τους καταπληκτικους ουζομεζεδες.

Και για να μη παρεξηγηθω. Δεν εχω κατι με την περιοχη, απλα τυχανε 4-5 στραβες καταστασεις και τυχανε η μια μετα την αλλη. Αν ηταν αλλος ο ξενοδοχος, αν ηταν καθαρη εκεινη την ημερα η θαλασσα ή αν πηγαινα σε μια αλλη ταβερνα πιθανοτατα σημερα θα σας εγραφα για το ποσο ομορφα περασα εκει. Πολυ καλος φιλος μου ειπε οτι περασε καταπληκτικα στον Πλαταμωνα. Απλα δεν ητανε γραφτο μου…..

Επειδη ομως εχει πολλη ζεστη και δεν ειναι ακομη καιρος για μπλογκαρισμα, σας αφηνω και ευχομαι σε ολους να περνατε καλα και να ειστε περισσοτερο τυχεροι απο μενα στις διακοπες σας. Τα λέμε σε λιγες μερες!!!

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η αντωνης λέει:

    Την εχω πατησει κι εγω ενα καλοκαιρι. Φτασαμε αργα το απογευμα στο Πηλιο αλλά ηταν τοσο χάλια που την άλλη μερα αξημερωτα φυγαμε για Χαλκιδικη.
    Οπου περασαμε συμπαθητικα.

    Σε κανενα απο τα δυο μερη δεν ξαναπαω. Κατα τη γνωμη μου ειναι υπερ εκτιμημενα και τα δυο γι’ αυτο που προσφερουν.

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η asixtir λέει:

    ΦΑΕ ΤΗ ΦΟΛΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕς ΠΟΥ ΔΕΙΝΕΙς ΕΣΥ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η vad λέει:

    Εχεις απόλυτο δίκιο,επειδή ως ντόπιος καθε καλοκαιρι αλωνίζω όλες τις ακρογιαλιές της Πιερίας με τη σειρά,το βλέπω,το ξέρω,το αντιμετωπίζψ σχεδόν όπου πάω,απλό παραδειγμα φετινο και με τον κοσμο λίγο,3€ καφες ελληνικός,χωρις μπουκάλι νερού,κάτω απο ομπρέλες άθλιες και ξαπλώστρε…κουτσές!!!
    Κάναμε και μια άλλη δοκιμή,ψαροταβερνες σε τρεις διαφορετικές παραλίες,ακριβώς την ίδια παραγγελία,40€(Μεθώνη-άριστη ποιότητα και σέρβις),50€(Κορινός-πολυ καλή ποιότητα και σερβις),60€ (Πλάκα Λιτοχωρου-καλό σέρβις,κάκιστη ποιότητα)!Υστερα παραπονιούνται που δεν έχουν κόσμο…

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η 1961 λέει:

    ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ:)

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η tzonakos λέει:

    Χαλκιδική και πάλι Χαλκιδική.
    Η Κασσάνδρα, το πρώτο πόδι εχει πολύ κόσμο και δεν ξερω τι εχει απομείνει απο πράσινο μετά και κείνες τις φωτιές πριν 4-5 χρόνια, απ οτι ειδα πέρισι προς Σάνη μεριά εχει μπόλικο πράσινο.
    Χανιώτη ειναι όμορφα, εχω πάει, εχω μείνει στο Πευκοχώρι παρακάτω.
    Καλά έκανες και έφυγες, κι εγω αυτο θα έκανα.
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και μακριά απο ατυχίες.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η hackaday λέει:

    Σου εύχομαι να περάσεις καλά το δεκαπενταύγουστο.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η zoyzoy λέει:

    Μωρέ έπρεπε να’μενες μια μέρα να μην χάσεις την προκαταβολή και να φύγεις μετά !
    Δεν έχω γνώμη για το συγκεκριμένο μέρος αλλά τις υπηρεσίες(του κώλου)που προσφέρουν και την κοροϊδία δεν την συγχωρώ!
    Και έπρεπε να του τά’χωνες κανονικά για να το καταλάβει ο τύπος!
    Εύχομαι να περάσεις μαγευτικά τις υπόλοιπες σου διακοπές!

    Και του Χρόνου να’σαι καλά να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να περνάς καταπληκτικά!

    Υ.Γ Καλέ όλη η παρέα εδώ συχνάζει ;;)

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Δύ-στιχος λέει:

    Φίλε μου είμαι σίγουρος,
    το ξέρει κι ο κοσμάκης,
    κάπου εκεί κοντά σ’ εσέ,
    ήταν κι ο Μητσοτάκης.

    Δύ-στιχος

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η hackaday λέει:

    Μια χαρά σε βρίσκω. Καλά να περάσεις το δεκαπενταύγουστο.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η γιωργος λέει:

    καλα να περνας οπου και να να βρισκεσαι!!
    χαλαρα!!!

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η ΘΕΟΔΟΣΗΣ λέει:

    Ψυχραιμία Κωστή!
    Να περνάς καλά με την όμορφη φαμίλια σου!

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η koupakia λέει:

    Ελληνικές κουτοπονηριές!
    Ψεύτικα προσόντα στο διαδίκτυο και μετά παραπονούντια γιατί τους φτύνουν οι τουρίστες!

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η mike λέει:

    στα μοναδικά μέρει που έχω πάει και έχω εντυπωσιαστεί είναι χαλκιδική 1 πόδι πευκοχώρι και κρήτη. αν δεν είχες το πιτσιρίκι θα σου πρότεινα να πας κρήτη… 15ήμερο στην κρήτη και περάσαμε καταπληκτικά… ( 1 εβδομάδα στα χανιά για ξεσάλωμα – 1 εβδομάδα στο ρέθυμνο για ηρεμία και απόλαυση φαγητού-θάλασσας) η τιμές σε «μορμαλ» επίπεδα. το σέρβις – φιλοξενία ικανοποιητικά έως εντυπωσιακά κατά μέρους, το μονο που θέλει είναι να έχεις κανένα γνωστό εκεί και να ξέρει να σε «ταξιδέψει» γιατί αλλιώς θα φας τις διακοπές σου στο δρόμο ψάχνοντας παρθένα παραλια και καλο φαγητό!!!!

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η JOKERSAT λέει:

    fili mou i lisi ine mia TOURKIA piga ke perasa katapliktika kamia sxesi me ellada pouthena den perasa san eki, oi dikimas din eexoun di poli hi !!!!!!

    Μου αρέσει!

  15. Ο/Η tsougdw λέει:

    Είναι να μη σου τύχει η στραβή στις διακοπές. Ευτυχώς μετά απ’ όλα αυτά είχατε την όρεξη να ψάξετε για μέρος στη Χαλκιδική! Καλή συνέχεια διακοπών!!!

    Μου αρέσει!

  16. Ο/Η Περίεργος λέει:

    Εσύ, η γυναίκα σου και τα.. Ασημωνάκια σας νάστε πάντα καλά!
    Τις κρύες νύχτες του χειμώνα θα τα θυμάστε όλα αυτά και θα έχετε θέμα συζήτησης.
    Δες το από την «καλή του» βρε Κωστή.
    Σαν το στρατό ένα πράμα.
    Και πούσαι Κωστή: άσε τα σάπια και γύρνα γρήγορα.
    Εμένα μου έλειψες.
    Νάσαι καλά ρε φιλάρα να μας χαρίζεις γέλιο και ευχαρίστηση.

    Μου αρέσει!

  17. Ο/Η asimonis λέει:

    Περιεργε σ’ευχαριστω καταρχην για τα καλα σου λογια! Απο κει και περα, ηδη καπως ετσι το θυμομαστε. Να εισαι καλα!!!
    Καλα να περνας και συ Τσουγδω μου!
    JOKERSAT Τουρκια ε;;; Γιατι οχι!
    mike το να παω Κρητη ειναι ενα απο τα ονειρα μου! Υπομονη λιγα χρονια! Μεχρι τοτε, Θασο και Χαλκιδικη!
    koupakia αυτο ακριβως!!! Με μια λεξη ολη η ουσια! Κουτοπονηρια, αυτο ηταν που με χαλασε περισσοτερο απ΄ολα! Στην Χαλκιδικη το δωματιο μπορει και να ηταν χειροτερο απο αυτο του Πλαταμωνα, αλλα μου ειπανε αυτο εχουμε. Δεν πηγαννα με δουλεψουν.
    Γεια σου Θεοδοση μου!@ Καλα να περνας και συ και φιλια στην οικογενεια!
    Γιωργο σ’ ευχαριστω. καλα να περνας και συ φιλε!
    hackaday περασε και ο Δεκαπενταυγουστος και ητανε πολυ καλα! Καλα να περνας και συ και καλες δροσιες!
    Δύ-στιχε εισαι τρομερος!!!! Χαχαχαχαχαχαχ, ακου ηταν και ο Μητσοτακης!
    Ζουζου, το σκεφτηκα για να ειμαι ειλικρινης αλλα στιγμιαια. Ηταν μεγαλη αποφαση αλλα τελικα αξιζε τον κοπο και με το παραπανω! Καλα να περνας!!!
    Καθε εμποδιο σε καλο τελικα φιλε Τζονακο.Δεν πηγα πευκοχωρι, αν και ειναι 3 λεπτα απο την Χανιωτη γιατι δεν ηθελα να μπω στο αυτοκινητο α;πο την ημερα που εφτασα. Πρασινο ειχε μπολικο και απο θαλασσα, μαγιεα! Καλο υπολοιπο καλοκαιριου και σε σενα!
    1961 δεν εχεις κι αδικο. Αν και η Θασος ειναι πολυ ομορφη κι αυτη!
    vad αυτο ειναι γενικο κακο σε καθε τοπο, απλα καπου ειναι πιο εντονο. Οπως ειπα και πιο πανω εχω φιλους που περασαν πολυ ομορφα στην Πιερια. Απλα σ’ εμενα τυχαν ολα τα στραβα μαζεμενα. Καλα να περνας!!!
    asixtir ντεν εχω ταβερνα καρντια μου!
    Αντωνη τελικα δεν ειμαι ο μονος που το κανα αυτο! Αν κρινω απο τα λεγομενα σου ομως δεν το μετανοιωσες και συ! Καλα να περνας και καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

    Μου αρέσει!

  18. Περισσότερο μιλάμε για τις φολες που τρώμε,παρα για τα ωραία.
    Μετα απο φόλες Χαλκιδικής επιλέγω τις Κυκλάδες τα 7 τελευταία χρόνια.
    Είναι πιο επαγγελματές με τους τουρίστες.
    Στα παίρνουν πιο γλυκά…
    Καλή συνέχεια να έχετε…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε