Με τιτλους σαν κι αυτον και ακομη χειροτερους μετεδωσαν την ειδηση των οσοων εγιναν σημερα στην Θεσσαλονικη τα περισοτερα ΜΜΕ.

Το οτι σημερα  ηταν εκει υπαλληλοι που σε μια νυχτα βρεθηκαν απολυμενοι δεν το ειπε κανεις….

Το οτι αυριο στην θεση τους θα ειναι κι αλλοι παλι δεν το πε κανεις……

Ο βρισκομενος σε απογνωση απολυμενος οικογενειαρχης βαφτιστηκε συνδικαλιστης!

Το ξεπουλημα της Τοπικης Αυτοδιοικησης ονομαστηκε αναπτυξη!

Το γεγονος οτι σημερα (μετα την σφαλιαρα) η Μερκελ αλλαξε ξαφνικα σταση περασε απαρατηρητο……

Το οτι οι περισσοτεροι Δημοι της χωρας εχουν κυρηξει αναστολη λειτουργιας φανταζομαι ελαχιστοι το ξερετε….

Την σπιθα που παει να ξεκινησει απο τους Δημους και να φερει επιτελους την επανασταση  που ολοι περιμενουμε προσπαθουνε με ζεση να σβησουν οι δημοσιοκαφροι εκτελωντας εντολες των αφεντικων τους.

Και να κλεισω με μια απορια: Πως μπορεις να εισαι ΜΑΤατζης, να παιρνεις πλεον 800 ευρω, να κινδυνευεις και συ με απολυση, να εχεις μανα και πατερα με συνταξη εξαθλιωσης  και να χτυπας εναν απολυμενο για να προστατευεις αυτον που σου του κανε ολα αυτα και να κοιμασαι το βραδυ;;;;

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η hfaistiwnas λέει:

    Πες τα ρε Ασημώνη!!!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η X.K λέει:

    Όταν η Τυποεκδοτική του ΚΚΕ έδιωχνε υπαλλήλους ήταν όλα καλά και δεν ήταν κανείς εκεί με σημαίες του ΚΚΕ.
    Για τους 1,5 εκ. που χάσαν τις δουλειές τους στον ΙΤ δεν είπε κανείς τίποτα. Αυτοί δεν είχαν κάποιον να τους χώσει στον Δήμο.

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Αν η επανάσταση γίνει για να «σωθούν» οι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης (που όλοι ξέρουμε πως μπήκαν και πόσο «πολύ» δουλεύουν) τότε είμαι κατά αυτής της επανάστασης και στο πλευρό της Μέρκελ.
    Όταν ο οικογενειάρχης που «μένει» στο δρόμο είναι δημόσιος-δημοτικός υπάλληλος είναι μεγάλο κακό. Όταν ο οικογενειάρχης είναι ιδιωτικός υπάλληλος δεν έγινε και τίποτα. Και είναι πράγματι έτσι αλλά ξέρετε γιατί. Γιατί ο ιδιωτικός θα ψάξει και θα βρει κάτι άλλο να κάνει γιατί ξέρει να δουλεύει. Ο δημόσιος που τόσα χρόνια έμαθε να τα «ξ…» και να πληρώνετε πως να επιβιώσει.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η asimonis λέει:

    Και μετα θα μπει ο βιοτεχνης και θα πει πως χεστηκε για τους ιδιωτικους υπαλληλους γιατι τοσα χρονια τους πληρωνε και αυτος πεινουσε και εκλεισε και το μαγαζι του, και μετα θα ρθει και ο ελευθερος επαγγελματιας και θα πει πως χεστηκε για τους παραπανω γιατι αυτος δεν εχει δουλεια και τωρα θα φορολογηθει ακομη και χωρις να εχει εσοδα, και μετα θα ρθει και αλλος και καποιοι θα τριβουν τα χερια απο την χαρα τους!
    Γιατι θα εχουν πετυχει τον πρωταρχικο σκοπο τους: το διαιρει και βασιλευε! Και θα περνανε τα απεραστα ενω εμεις θα τρωγομαστε μεταξυ μας αντι να τους παρουμε με τις πετρες!
    Αν δεν καταλαβουμε πως καθε απολυση, καθε περικοπη οποιουδηποτε κλαδου μας πληττει ολους, το εχουμε χασει το παιχνιδι…..

    Μου αρέσει!

    • Ο/Η I. Y. λέει:

      Δεν θα διάβασες το σχόλιο του Ηλία και μάλον δεν έχεις καταλάβει τι συνέβαινε στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία+ και μπερδεύεις τις π..ες με τις β..ες. Δεν ξέρω καν την ηλικία σου αλλά την δεκαετία του 70 και αρχές του 80 η πλειοψηφία των Ελλήνων παρήγαγε εισόδημα στον ιδιωτικό τομέα και οι πολύ λιγότεροι αναλογικά δουλεύανε για 3+60 στο Δημόσιο. Ακόμη και μέσα της δεκαετίας του ’80 θυμάμαι συναδελφους φοιτητές που κατεβαίνανε άπό Θεσσαλονίκη στην Κρήτη ή στην Πελοπόνησο για βδομάδες για μεροκάματα στις ελιές και στα πορτοκάλια. Από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετά άρχισε να ρέει σωρηδόν ο κόσμος προς το δημόσιο τους δήμους στις ΔΕΚΟ, κλπ. Η αφρόκρεμα της γενειά μου ήταν η τελευταία που τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο και έχοντας την εμπειρία των παραπάνω (3+60 στο Δημόσιο) και τα προσόντα είχε προταρχικό στόχο να βρει μια καλή δουλειά στον ΙΤ. Ξαφνικά έβλεπες γύρω σου όλους τους αφισοκολητές και τους πιο άχρηστους να χώνονται στο Δημόσιο, στους Δήμους και στους δημόσιους οργανισμούς που φυτρώνανε σαν τα μανιτάρια. Κάτι με το «Τσοβόλα δώστα όλα», κάτι με απεργίες, χωθήκε και όλο το σκυλολόι όλων των βουλευτών-πολιτευτών-δημάρχων και αρχίσνα να ανεβάζουν τους μισθούς στο δημόσιο υπέρμετρα με τον υπέρμετρο δανεισμό του κράτους. Οι επόμενες γενιές γλύφανε κατουρημένες ποδιές ή η αφρόκρεμα όταν ήρθε και το ΑΣΕΠ αρχίσανε να κάνουνε μεταπτυχιακά και διδακτορικά για να βρούνε μια θέση στο Δημόσιο να τα ξύνουνε και να βαράνε σφραγίδες. Αυτό ήταν το όνειρο μιας ολόκληρης γενειάς και αυτές τις μαλακίες πληρώνουμε τώρα και θα πληρώνουμε…

      Μου αρέσει!

      • Ο/Η asimonis λέει:

        Kαι το σχολιο του Ηλια διαβασα και το δικο σου με μεγαλη προσοχη. Αλλα μαλλον εσυ δεν διαβασες την δικη μου απαντηση. Σε τιποτα δεν διαφωνω απ΄οσα λες, ειναι μια μεγαλη και πικρη αληθεια. Αληθεια ειναι ομως πως πλεον το Δημοσιο ξαναγυρισε στο 3 και 60 χωρις να ειναι απαραιτητα κακο αυτο.
        Στην αρχικη μου αναρτηση εστιασα στο πως διαστρεβλωνουν τα μεσα ενημερωσης την αληθεια. Διαφωνεις;;; Δε νομιζω….
        Οκ, αυτο το κανα πανω σε μια κινητοποιηση δημοτικων υπαλληλων. Και αυτη την στιγμη αυτοι ειναι που δινουν εναν αγωνα. Αγωνα οχι μονο για τις δουλειες τους αλλα και για πραγματα που ποτε δεν προκειται ν΄ακουσεις απο καναλια και ραδιοφωνα. Ηξερες για παραδειγμα πως απο τον Μαρτιο κατα πασα πιθανοτητα θα πληρωσεις δεκαπλασια δημοτικα τελη μεσω της ΔΕΗ λογω του Παρατηρητηριου που επιβαλεται στους Δημους και εκει που πληρωνες 20-25 ευρω θα πληρωσεις 200-εως 250;;;; Μαλλον οχι ……..
        Καποια στιγμη πρεπει να ξυπνησουμε και να ενωθουμε. ΟΛΟΙ! Και σ’ αυτο διαφωνεις;;;

        Μου αρέσει!

  5. Ο/Η I. Y. λέει:

    Το Δημοσιο ξαναγυρισε στο 3 και 60 αφού πρώτα διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα και τον έφτασε στο 2 και 60. Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι δημοτικοί υπάληλοι είναι υπεράριθμοι και προσφέρουν πάρα πολύ λίγα στους δημότες. Δυστυχώς τα δεκαπλασια δημοτικα τελη θα τα πληρώσουμε για τους υπεράριθμους δημοτικούς υπάληλους, τις λαμογιές μερικών δημοτικών υπαλήλων και δημοτικών αρχόντων και τις σπατάλες των προηγούμενων ετών.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η NIKOS λέει:

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΤΑ 60% ….ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…… ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ……

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε