Οπως θα εχετε καταλαβει  οι περισσοτεροι, ποτε δεν ειχα και τις καλυτερες σχεσεις με την εκκλησια. (την εκκλησια με «ε» μικρο και οχι κεφαλαιο).  Ειμαι απο αυτους που πιστευουν πως αν ο Χριστος αποφασισει καποια μερα να ξανακατεβει στην Γη το πρωτο που θα κανει ειναι να γκρεμισει τις εκκλησιες, ετσι οπως τις εχουν καταντησει σημερα και να στειλει στην κολαση την πλειοψηφια των παπαδων.  Και οταν καποιες φορες σκεφτομαι πως γινομαι υπερβολικος, ερχονται κατι μερες σαν την χθεσινη για να με επιβεβαιωσουν απολυτα.

Χθες που λετε πηγα σε μια βαφτιση στο Ωραιοκαστρο. Οσο περιμενα στο προαυλειο και αναρωτιομουν γιατι ενω η εκκλησια Α.Ε.  εχει τεραστια περιουσια  τα περισσοτερα …..υποκαταστηματα  της ειναι γιαπια,  ειδα μια πινακιδα και πλησιασα λιγακι για να την διαβασω καλυτερα:

Να δω τον Χριστο πισω απο την ταμειακη να μου κοβει αποδειξη και τι στον κοσμο!!!!  Ρε πατε καλα ρε;;;;  Τελος παντων, η ωρα της βαφτισης πλησιαζε και μπηκα μεσα για να παρακολουθησω το μυστηριο.  Τελικα ομως ηταν πολλα τα μυστηρια:

Μυστηριο ηταν το οτι ενω η βαπτιση κραταει κατι παραπανω απο μια ωρα , τελειωσε σε λιγοτερο απο μιση, καθως ακολουθουσε κι αλλη βαπτιση, κι αλλη, κι αλλη…….

! Μυστηριο ηταν και η παρακατω εικονα που αντικρυσα:

Τουαλετες μεσα στην εκκλησια με τις εικονες της Παναγιας και του Αγιου Δημητριου να χρησιμευουν ως……διακριτικα ανδρων και γυναικων!!!!!!!!

Τα ειχα πει και παλιοτερα εδω   αλλα ειδικα σε αυτους τους καιρους που περναμε η εκκλησια (παντα με «ε»μικρο) καταφερνει και διωχνει ολο και περισσοτερο κοσμο μακρια της.

Ένα σχόλιο »

  1. Ο/Η hfaistiwnas λέει:

    Τουαλέτες σε εκκλησία;;; χαχαχα Απίστευτο..
    Μην του δίνεται τίποτα!!! Κλέφτες είναι.. και φυσικά αν πει ότι κατεβαίνει ο Χριστός, θα είναι τα πρώτα κτίσματα που θα γκρεμιστούν!!!

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η tzonakos λέει:

    Γιατι, εχουμε δει κανα παγκάρι να κόβει αποδείξεις ;
    Και ο δίσκο που βγάζουν μετά σαν πρόσθετη ενίσχυση ;
    Καλό θα ηταν να μην ανακατεύουν τον Χριστό εκεί που συμφέρει γιατι αν θυμάμαι καλά, παιδάκι ήμουν τότε, ο Χριστός ηταν που τα πήρε και πήγε και χάλασε κάτι υπερβολές εκει γυρω απ το ναό του Σολομώντα θέλοντας να διδάξει σεμνότητα και ταπεινότητα.
    Αλλα περι ‘σεμνά και ταπεινά’ ο λόγος, μας παραπέμπει και αλλού αυτό …
    Τα γιαπιά δεκαετιών περιμένουν τον οβολό μας για να γίνουν πολυτελείς ναοί λες και ο θεός θέλει πολυτελή μέγαρα για να προσεύχεται ο κόσμος…

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η nektarios λέει:

    κοιτα Ασημωνη, και γω δεν» ειμαι» πολυ της εκκλησιας αλλα θελω οι ναοι να εχουν μια μια εικονα ευπρτεπους κτίσματος με καποιες ανεσεις για τους πιστους. Φυσικα όμως δεν μου αρεσουν οι υπερβολες. Τελευταια, δεν ξερω αν ειναι τυχαίο, οποτε παρεβρισκομαι σε καποιο ναο ή μοναστηρι παρατηρω ότι εχουν ξεφύγει σε θεμα αρχιτεκτονικης. Θελω να πω ότι αρχιζουν και γινονται «τερατουργηματα» τοσο σε μεγεθος αλλα και σε διαταξη. Παντου χτίζουν, επεκτείνουν και σχεδον παντα με τα καλύτερα υλικα. Η δουλεια δεν ειναι παντα τελεια, λογω μαστορων, αλλα το χρήμα μαλλον ρεει άφθονο.
    Παντα ζητανε ελεημοσυνη απο τους πιστους και παντα βρίσκονται καποιοι ( δεν ξερω ποιοι) που δίνουν τρελα ποσα. Αλλιως δεν εξηγουνται τοσα εξοδα.
    Φυσικα αλλιως ειναι μια μικρη εκκλησια, πχ στο χωριο μου που με το ζορι πληρωνει τους ψαλτες και αλλιως μια-δυο μονες παλι στη περιοχη μου που ειναι σχεδον παντα εργοταξια.
    Μερικοι το πανε παραπέρα, όπως με το χαρακτηρισμο των τουαλετων που παρέθεσες!!
    Η εκκλησια εχει γινει επιχείρηση και ο μοναχισμος επαγγελμα.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η zoyzoy λέει:

    Αυτό πια με τις τουαλέτες και τους αγίους για διακριτικά αγγίζει το παράλογο.
    Με τον κλήρο έχω ένα μένος και πάντα με βγάζουν εκτός ελέγχου γιατί εκμεταλλεύονται το λόγο του Χριστού για να γεμίζουν τις τσέπες και τις κοιλιές τους.
    Επειδή δεν πρόκειται να κατέβει ο Χριστός για να τους διώξει ας ξυπνήσει ο λαός να δει τι πραγματικά συμβαίνει στους κόλπους της εκκλησίας μας.

    Ασφαλώς και υπάρχουν εξαιρέσεις που κερδίζουν την αγάπη και εκτίμηση του λαού!

    Καλή εβδομάδα με θαλασσινά!

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η marios λέει:

    Ειδικα η Εκκλησια ΑΕ ειναι πανετοιμη και για το επομενο βημα, οταν θεσπιστουν ειδικες τουαλετες για το τριτο φυλλο, αφου θα αναρτησει «αγιογραφιες» καποιων αρχαγγελων οι οποιοι ως γνωστον δεν εχουν φυλλο! Αυτο αναλυθηκε ως σοβαροτατο θεολογικο και κοινωνικο ζητημα που απασχολησε πολλες συνοδους τον μεσαιωνα!
    Παντως καποια αναρωτηση περι του γιατι ο «πανσοφος» θεος οταν εστειλε τον γιο του αποφασισε να αντιγραψει πανομοιοτυπα την θελογικη μυθολογια καμιας δεκαριας προηγουμενων μεσογειακων και ασιατικων θεοτητων, δηλ γεννηση απο παρθενα και μαρτυρικος θανατος γυρω στα 30 χρονια του, δεν θα εβλαπτε, ωστε να συνειδητοποιηθει το ειδος των «μυστηριων», την παρακολουθηση των οποιων προσφερουν αυτα τα υποκαταστηματα. Ειδικα αφου εχουμε πλεον εξελθει και απο την εποχη του σκοταδιστικου-χριστιανικου μεσαιωνα εδω και καιρο…

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η ElGrecoGr λέει:

    Πιστεύω στο Θεό, τη θρησκεία μας, τον Χριστό, Όχι στην εκκλησία και τους παπάδες που το έχουνε κάνει το πιό επικερδές επάγγελμα και μας έχουνε ξεζουμίσει… Αντί να δώσεις λεφτά στην εκκλησία, καλύτερα βρές μια φτωχή οικογένεια και δώσε τους ρούχα παπούτσια και ότι λεφτά μπορείς. Έτσι θα νιώσεις καλύτερα και σαν άνθρωπος και σαν καλός Χριστιανός, όχι με το να δίνεις λεφτά για να τρώνε οι παπάδες…

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η jim λέει:

    μπεεεεεε…μπεεεεε

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε